Nenän merkitys.

Nenä on hengityselimistösi puolustuksen ensilinja. Kun sairastut flunssaan, nenän limakalvot kuivuvat, mikä heikentää nenän puolustuskykyä. Tämä lisää suuresti infektioriskiä, sillä terve nenä voi tukkeutua jo 2-3 päivässä, mikä johtaa hengitysvaikeuksiin, hajuaistin heikkenemiseen ja levottomaan uneen.1

Kuinka nenä tukkeutuu?

Tartuntariski kasvaa, jos nenän limakalvon puolustusmekanismi on vaarantunut. Virukset, bakteerit ja allergeenit voivat aiheuttaa tulehdusta ja turvotussa nenän limakalvoissa. Sen seurauksena voi esiintyä seuraavia oireita:

  • nenän kutinaa
  • aivastelua
  • nenän vuotamista (aluksi juoksevaa, sitten paksumpaa muutamassa päivässä)
  • tukkoinen nenä

Kuinka hoitaa tukkoista nenää?

Terve nenä voi muuttua nopeasti tukkoiseksi. Ensioireiden alkaessa ennaltaehkäisevät toimenpiteet, kuten suolaliuoksen käyttö ovat kannatettavia.2 Kun nenä tukkeutuu ja alkaa vuotamaan, Septanazal on oikea valinta nenän ongelmien hoitoon.

Kuinka hoitaa tukkoista nenää?

Septanazal nenäsumute aukaisee tukkoisen nenän tehokkaasti.

Kun nenäsi vuotaa tai on tukossa, tarvitset jotain joka vaikuttaa nopeasti. Septanazal on seuraavan sukupolven avaava nenäsumute, jossa yhdistyy ensimmäistä kertaa ksylometatsoliini ja dekspantenoli. Septanazal aukaisee nopeasti tukkoisen nenän. Tehokkaan vaikutuksen ansioista voit olla aktiivisena koko päivän sekä hengittää normaalisti läpi yön.

  • Septanazalia käytetään nenän limakalvojen turvotuksen vähentämiseen nenän limakalvojen tulehduksen eli nuhan yhteydessä.
  • Septanazal on tarkoitettu aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille.
  • Septanazalia annostellaan 1 suihke kumpaankin sieraimeen enintään 3 kertaa päivässä tarpeen mukaan.
  • Hoidon kesto enintään 7 päivää.
  • Septanzalin pumppumekanismi takaa tuotteelle pitkän 6 kuukauden avaamisen jälkeisen kestoajan ilman säilöntäaineita.
Septanazal

Ksylometatsoliinin ja dekspantenolin yhdistelmä.

Vaikuttaa 5–10 minuutissa.

Ilman säilöntäaineita.

Nenäsi on arvokas instrumentti.

Mitä ksylometatsoliini ja dekspantenoli ovat.

Ksylometatsoliini on avaava lääkeaine, joka supistaa nopeasti nenän limakalvon verisuonia ja vähentää nenän limakalvojen turvotusta ja limaneritystä. Sen johdosta tunne tukkoisesta nenästä helpottaa.

Dekspantenoli on pantoteenihapon (B5 vitamiini) johdannainen. Dekspantenolia on käytetty mm. käsivoiteissa sen luonnollisten ihoa suojaavien ominaisuuksien vuoksi, jotka myös auttavat paranemisprosessissa.


Septanazal (1 mg/ml + 50 mg/ml ksylometatsoliinihydrokloridi/dekspantenoli) nenäsumute nenän limakalvojen turvotuksen lyhytaikaiseen paikallishoitoon aikuisille ja vähintään 10-vuotiaille lapsille. Annostus: 1 suihke kumpaankin sieraimeen enintään 3 kertaa päivässä tarpeen mukaan. Ei alle 10-vuotiaille. Annosteltava alle 12-vuotiaalle aikuisen valvonnassa. Älä käytä Septanazalia, jos olet allerginen vaikuttaville aineille tai apuaineille. Ei raskaana oleville tai imettäville. Hoidon kesto enintään 7 päivää. Jos kärsit ahdaskulmagalukoomasta, vaikeasta sydän-ja verisuonisairaudesta tai metabolisesta oireyhtymästä, keskustele lääkärin kanssa ennen lääkevalmisteen käyttämistä. Tutustu pakkausselosteeseen. Pakkauskoko: 10 ml (90 annosta). Markkinoija: KRKA Finland Oy.

LÄHTEET:
1. Eccles R. Understanding the symptoms of the common cold and influenza. Lancet Infect Dis. 2005 Nov;5(11):718-25. doi: 10.1016/S1473-3099(05)70270-X. Haettu internetistä 20.9.2021
2. Tano L, Tano K. A daily nasal spray with saline prevents symptoms of rhinitis. Acta Otolaryngol. 2004 Nov;124(9):1059-62. doi: 10.1080/00016480410017657. PMID: 15513550. Haettu internetistä 20.9.2021

Valmisteyhteenveto